The Finest Blow Outs
Open 6 days a week
Professional Advise

7 tips: zo hou jij je haar gezond deze zomer

feb 4, 2021

7 tips: zo hou jij je haar gezond deze zomer


De zomer staat weer voor de deur en daarmee waarschijnlijk ook je vakantie.

Het is een heerlijk vooruitzicht, toch? Vrije dagen waar alles weer mag en niets moet. Heerlijk ontspannen en relaxen.


Helaas kan de zomer ook nadelen met zich meebrengen. De zonnestralen, het zout en het chloor kunnen namelijk een enorme impact hebben op de kwaliteit van jouw haren. UV-straling verlicht de pigmenten in je haar, zoutwater onttrekt vocht uit de haren en chloor heeft een agressief reinigend effect waardoor het natuurlijke talg op je hoofdhuid wordt verwijderd.

En het uitdrogen kan de volgende negatieve gevolgen hebben:

 • Je haar kan gaan splijten
 • Je haar kan afbreken.
 • Je haar kan pluizig worden.
 • Je haar kan beschadigen.

In deze blog geven we je eenvoudige tips en advies welke producten je het beste kunt gebruiken om je haar te beschermen tegen zon, zee- en zwembadwater. Dit zodat je zomer door kan zonder dat je haar uitdroogt of verkleurt!


Het klinkt allemaal misschien wel cliché, maar in de zomerperiode is het zaak dat je je haar extra verzorgt en beschermt. Dit kun je doen met speciale shampoos, conditioners, haarmaskers, leave-in conditioners en leave-in sprays voor in de zomer. Ook kun je je haren op andere manieren beschermen zonder hier producten voor te gebruiken. Dergelijke haarproducten onderscheiden we op twee vlakken:

Preventieve handelingen: voordat je gaat zonnen of zwemmen.

Verzorgende verrichtingen: Herstellen eventuele schade na blootstelling aan chloor, zout of zonlicht.

Minimaliseer blootstelling van je haar aan zwembad- en zeewater

Het zout in zeewater en met name chloor in zwembadwater zijn funest voor je haar. Het maakt je haar droog en kan zelfs geblondeerd haar groen maken. Maar hier geldt: je mag best het water in. Kijk alleen of je de blootstelling aan het water kunt verminderen, om zo je haar te beschermen tegen chloor en zout:

 

 • Tip 1)

Spoel je haar vóór en ná het zwemmen met kraanwater. Als je een duik wil nemen, zorg dan dat je eerst je haar goed nat maakt met kraanwater. Doordat er 'schoon' water in je haar zit, slagen zout, chloor en mineralen er minder goed in om je haar binnen te dringen. Helaas gaan deze stoffen tijdens het zwemmen alsnog tussen je haren zitten. Daarom is goed uitspoelen na het zwemmen ook een aanrader. Overigens zit er in veel 'vakantielanden' ook chloor in kraanwater, maar dat is nooit zoveel als in zwembadwater. Voor- en uitspoelen met kraanwater is hoe dan ook beter dan niet spoelen.

 

 • Tip 2)

Draag je (lange) haar in een knotje, zodat het tijdens het zwemmen boven het wateroppervlak blijft. Probeer de verleiding te weerstaan om kopje onder te gaan. Spoel je gezicht liever later af onder de douche.

 

 • Tip 3)

Breng voordat je gaat zwemmen een conditioner aan in je haar. Deze sluit de haarschubben (dat maakt je haar ook zo glad), waardoor zout, chloor en mineralen niet of minder goed in je haar kunnen trekken.


Vermijd zo veel mogelijk directe blootstelling aan zonlicht:


De warmte van de zon kan je haar uitdrogen, beschadigen en zelfs (lichter) verkleuren. Om nu te denken, "Dan vermijd ik de zon maar helemaal deze zomer", hoeft nu ook weer niet. Zonbescherming voor je haar is essentieel, maar is ook te behalen door blootstelling van je haar aan de zon te minimaliseren:

 

 • Tip 4)

Draag een hoed(je) of sjaal over je haar, die de zon ervan weerhoudt contact met je haar te maken.

 

 • Tip 5)

Draag je haar in een vlecht, staart of steek het op. Het haaroppervlak dat zo aan de zon wordt blootgesteld wordt aanzienlijk kleiner.


Verzorg je haar van binnenuit: let op je eetpatroon!

Een voor de hand liggende, maar vaak vergeten verzorgingsmethode voor niet alleen je haar, maar bijvoorbeeld ook je huid, is je eetpatroon. Voedsel voert immers vocht, vitaminen, eiwitten en andere belangrijke voedingsstoeffen aan je lichaam. En je haar profiteert daar ook van!

 

 • Tip 6)

Drink voldoende water, bij voorkeur 1,5 tot 2 liter per dag.
Eet dagelijks producten rijk aan proteïnen.
Eet dagelijks vlees, vis, groenten en peulvruchten voor mineralen.
Eet dagelijks groente en fruit voor vitaminen.
Door je voedingspatroon aan te passen met bovenstaande tips, verzorg je je haar op eenvoudige wijze van binnenuit. Dit maakt je haar beter bestand tegen invloeden van buitenaf, zoals de zon, zout en chloor.


Wonder middeltjes waar wij bij zweren:

 • Tip 7)


Heel populair in de zomer bij ons is de productlijn van Davines. Door onze meiden bij Chairs worden de olie, shampoo, conditioner en leave-in ook wel vloeibaar goud genoemd. Deze producten hebben het volgende effect:

Buitengewone glans en zachtheid
sterk ontwarrende en herstructurerende en hydraterende werking
anti-kroes effect
sterk anti-oxiderend en beschermende werking
minder snel grijs haar door de melamine
stimuleert haargroei
Dit resultaat heeft deze lijn te danken aan 1 belangrijk ingrediënt: De olie die uit zaden van de anattoboom wordt gewonnen. Deze olie stimuleert de productie van melanine, die verantwoordelijk is voor de kleur van je haar. Het bevat ook ellaginezuur. Dit heeft beschermende eigenschappen tegen UV-straling.


Hier zetten we ze voor je op een rijtje:

Shampoo

Conditioner

Leave-in

Olie

De complete lijn biedt de beste bescherming, maar als jij niet kan kiezen : dan raden we zeker de leave-in aan.

De leave-in is een All In One Milk is daarom de ideale oplossing.

Met deze tips is jouw haar helemaal summer proof en kan de zomer beginnen.

Liefs, Nina

Heb je vragen?

Onze klantenservice staat altijd voor je klaar.

Your shopping cart (0)
Total 0.00
View order
Back to shop